Volledig scherm
© Foto Henk van Ingen

45-jarige man in Stationsstraat Bergen op Zoom vermoedelijk niet door misdrijf omgekomen

(UPDATE: 21:56 uur) BERGEN OP ZOOM - De politie vermoedt dat de 45-jarige man die woensdagmiddag levenloos werd aangetroffen in Bergen op Zoom niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Zekerheid over de doodsoorzaak is er nog niet, maar het onderzoek lijkt voorlopig niet te wijzen op moord of doodslag, zo laat een politiewoordvoerder weten.

De man werd rond kwart over twee dood gevonden in het voormalige kantongerecht aan de Stationsstraat, waar anti-krakers wonen. Een forensisch team van de politie begon rond 16.00 uur met een onderzoek, dat nog steeds loopt. Of de dode een bewoner van het pand is, blijft nog steeds onduidelijk. De politie zegt hier niets over.
Anti-kraak
Het historische woon- en kantoorpand wordt sinds 2011 anti-kraak verhuurd via Camelot, een internationale organisatie die leegstaande gebouwen beheert namens eigenaren. Volgens woordvoerder Rob de Vilder wonen er meerdere huurders in het oude kantongerecht. „Ik heb ze nog niet kunnen spreken en weet niet wat er is gebeurd.”

Verrassing
Het pand was eigendom van de Zeeuwse woningbeheerder AVV en is drie weken geleden via de Bergse makelaar Helmig verkocht aan horeca-ondernemer Frank Nuijten, eigenaar van onder andere de Stoelemat, Den Enghel en het Groot Arsenaal in Bergen op Zoom. De vondst van een dode komt voor hem als een volslagen verrassing. „Oei, echt waar? Ik heb daar niets over gehoord.” De anti-krakers hebben volgens Nuijten een opzegtermijn van 35 dagen. „Daarna kan ik aan de slag met mijn plannen, aldus Nuijten.” Hoe die eruit zien, wil hij niet kwijt.

Veel is er in de buurt niet bekend over huurders. „Twee jaar geleden was er wel eens overlast, maar de laatste jaren is het heel rustig. Ik zie wel eens wat jonge jongens in- en uitlopen, maar ik weet niet eens wie er wonen”, zegt het echtpaar Buijs, dat in de straat woont.

Volledig scherm
© Foto Henk van Ingen

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
757 stemmen