Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

4,5 jaar voor mannen uit Heijningen en Sint Philipsland na dood Meye

DEN BOSCH– Hoewel het gerechtshof Jaime G. uit Sint Philipsland en Joeri de G. uit Heijningen woensdag vrijsprak van moord of doodslag op Henry Meye in Sint-Maartensdijk, krijgen ze allebei wel vierenhalf jaar cel. Meye werd 8 juni 2011 doodgestoken.

Het hof vond namelijk bewezen dat de twee mannen, die eerder door de rechtbank volledig werden vrijgesproken, zich schuldig hadden gemaakt aan een poging tot diefstal met geweld, met de dood tot gevolg.

Geen opzet

De twee mannen hebben nimmer de opzet gehad om Meye te doden, aldus het gerechtshof in zijn arrest. Het enige plan dat ze hadden was om Meyes wietkwekerij in zijn woning aan de Keethil leeg te halen. Daarbij is uiteindelijk wel geschoten en Meye om het leven gekomen.

Het Openbaar Ministerie had in september tegen de Fliplander nog tien jaar cel geëist vanwege doodslag. Tegen de ander was nog maar twee jaar geëist.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1044 stemmen