Volledig scherm
© stock.xchng

32 pianisten doen zaterdag auditie voor groot concert in station Breda

BREDA - Op het station van Breda doen zaterdag vanaf 13.00 uur 32 pianisten een openbare auditie. Alle 32 hopen op 8 september mee te mogen spelen bij een groot concert dat die dag plaatsvindt tijdens de opening van het nieuwe station.

Daaraan doen in totaal zestien pianisten mee. Zes zijn verbonden aan de Nieuwe Veste. Een jury, bestaande uit Karina Rombouts van Nieuwe Veste, Peter Jeuken van de gemeente Breda en componist Eric Vlasblom, kiezen zaterdag uit de auditie-kandidaten de overige tien.

Tijdens de opening spelen zij een stuk dat Eric Vlasblom speciaal voor de gelegenheid componeert. Jan Beuving schrijft er een liedtekst bij dat studenten van de musicalopleiding van Fontys-hogeschool uitvoeren. De Bredase drummer Chris Strik doet mee. Net als het Breda Brass Quintet.

Idee achter het concert is dat muziek, net als een station, mensen met elkaar verbindt. De piano die de Nederlandse Spoorwegen in meerderer stations heeft neergezet is daar een symbool van. Rond het instrument verzamelen zich vaak mensen.

Op zoek naar deelnemers voor het concert plaatste Stroom, het Bredase bureau achter de opening van het station een oproep op faceboek. Die is tientallen keren gedeeld. Pianisten kunnen zich niet langer inschrijven.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
280 stemmen