Volledig scherm
© Purestock/Thinkstock

18 maanden cel voor man uit Werkendam die moeder ontvoerde

WERKENDAM - De 39-jarige Werkendammer Willem H. is door de rechtbank in Breda veroordeeld tot achttien maanden celstraf waarvan zes voorwaardelijk. De man werd schuldig bevonden aan ontvoering, afpersing en mishandeling van zijn eigen moeder.

Op 13 januari ging H. naar zijn moeder in Werkendam en vroeg om geld omdat hij in geldnood zat. Daarbij gebruikte hij flink wat geweld en dwong hij de vrouw in haar auto te stappen om naar Oosterhout te gaan. De 'horrorrit' duurde drie uur, onderweg moest de doodsbange moeder geld pinnen en kleding voor hem kopen. In totaal wist hij zijn moeder 275 euro afhandig te maken. Kort na de 'horrorrit' werd Willem opgepakt.

Labiel
Willem ontkende eerder, zei dat moeder vrijwillig drie keer geld voor hem pinde en haar portemonnee voor hem leegde. Maar de lezing van moeder is anders. ,,Ik heb destijds in alle vertrouwen de deur voor hem open gedaan, het is tenslotte je zoon. Maar wat er toen gebeurde is verschrikkelijk, ik kan het niet van mij afzetten, die beelden zie ik steeds weer voor mij. Daar ben ik ook voor in behandeling bij de huisarts.''

Dat was het moment in de rechtszaal tijdens de voorlopige zitting dat Willem H. brak. Snikkend keek hij voor zich uit, af en toe het hoofd schuddend. ,,Ik weet ook niet hoe het zo ver kon komen'', was het enige wat hij kon uitbrengen.

Uit onderzoek blijkt dat de man licht ontoerekeningsvatbaar was toen hij zijn daad pleegde. In zijn labiliteit kon hij alle problemen niet meer aan en sloegen de stoppen door, aldus de reclassering.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
75'
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
14:30
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
940 stemmen