Volledig scherm
© Joost Klaverdijk

150 voertuigen gecontroleerd bij patsercontrole in de wijk Brabantpark in Breda

Update: 20:00 uur BREDA - De politie heeft dinsdag een zogeheten patsercontrole in de wijk Brabantpark in Breda gehouden. Dat gebeurde ter hoogte van de Michaelkerk aan het Hooghout. Later op de middag verplaatste het 70 man sterke team zich naar het Dr. Jan Ingen Houszplein. Bij deze integrale verkeerscontrole in Breda zijn ruim 150 voertuigen gecontroleerd door onder andere politie, RDW, Belastingdienst en gemeente. In totaal zijn ruim 5300 voertuigen gescand.

Met behulp van douane en Belastingdienst worden auto's en bestuurders die aan de kant zijn gezet, gecontroleerd op onder meer betalingsachterstand bij de fiscus. 'Met name de dure voertuigen hebben onze specifieke aandacht', laat de wijkagent op Instagram weten. 

De vraag daarbij is vooral: komen de inkomsten van deze bestuurder overeen met de mate van luxe waarin hij of zij zich omgeeft? De politie zoekt vooral naar mensen die grote uitgaven doen met geld dat is verkregen uit criminele activiteiten. 

De verkeerscontrole leverde verschillende resultaten op, waaronder 5 aanhoudingen, 5 openstaande boetes die geïnd zijn, 1 gestolen voertuig, inbeslagname van een honkbalknuppel en golfclub en 20 bekeuringen.

Bij 25 voertuigen zijn technische gebreken geconstateerd. De belastingdienst heeft zes keer opgetreden in verband met onrechtmatig gebruik van buitenlandse kentekenplaten, heeft beslag gelegd op 19 voertuigen, waarvan 6 voertuigen zijn afgevoerd en er is in totaal ruim 23.000 euro geïnd door de Belastingdienst.

Volledig scherm
© Politie

Poll

Mensen die met hulp willen stoppen met roken, moeten die hulp zelf betalen

Mensen die met hulp willen stoppen met roken, moeten die hulp zelf betalen

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
1301 stemmen