Volledig scherm
Een van de oudere brandstichting waar de jongen verantwoordelijk voor was, in de Molenstraat. © Politie

15-jarige pyromaan uit Ossendrecht opgepakt wegens nieuwe pogingen

OSSENDRECHT - De 15-jarige jongen die vorig jaar zorgde voor een reeksbrandstichtingen in Ossendrecht is opnieuw aangehouden. Hij probeerde recent weer een aantal branden aan te steken in zijn dorp.

De jongengooide onder andere brandbare vloeistof tegen deachtergevel van een huis.Ook werd bij een woning enkele keren vuurwerk gevonden. Steeds wezen de verdenkingen richting de beruchte tiener.

Nieuwe gesprekken met de jongen en zijn ouders leverden niets op, maar de politie vondgenoeg bewijs om hem aan te houden. Tijdens de verhoring bekende de jongen al zijn actuele pogingen. Hij blijft voorlopig vast zitten.

Fascinatie
De reeks branden van vorig jaar, in juni en juli, veroorzaakten veel onrust en schade in Ossendrecht. De tiener heeft een zodanige fascinatie voor vuur dat deskundigen spreken van pyromanie.

Maatregelen
Omdat de kans op herhaling groot was, legdede rechtbank hem deze zomer een reeks maatregelen op. De jongen moest zich gedurende een proeftijd van twee jaar laten behandelen en gedragstherapie volgen. Ook kreeg hij een half jaar huisarrest en een flinke boete.

Inwoners gerust
Wijkagent Frank Nolten is tevreden dat de jongen voorlopig vast blijft zitten: "Hopelijk kan de hulpverlening hem helpen. De inwoners van Ossendrecht waren bang voor herhaling van de brandstichtingen. Ze kunnen weer gerust zijn, nu hij vast zit en geholpen wordt."

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
757 stemmen