Volledig scherm
© Thinkstock

120 bezwaren tegen bouw windmolens langs de A16 in Brabant

BREDA - Het verzet tegen de bouw van dertig tot mogelijk veertig windmolens langs de A16 in Brabant neemt steeds grotere vormen aan.

Niet alleen tekenden 120 bewoners schriftelijk bezwaar aan bij de provincie Noord-Brabant, in amper drie weken tijd sloten zich ook al ruim honderd bewoners aan bij het pas opgerichte bewonersplatform Voor de wind West-Brabant. Dat wil alleen onder heel strenge voorwaarden akkoord gaan met de komst van de windturbines, die er in 2020 moeten staan.
De enorme animo om in verzet te komen verbaast initiatiefnemer Floris van der Vooren van het platform niets. „Nee, de omwonenden hebben al heel veel te slikken gekregen. Eerst de snelheid op de A16 omhoog naar 130 kilometer per uur met alle gevolgen van dien; de overlast van de Thalys over de HSL waar vrijwel niets tegen gedaan wordt en nu weer deze windmolens. Het is een keer genoeg!”
Ook op het provinciehuis in Den Bosch lijkt het bestuur niet echt verrast door het massale verzet. „We weten dat de bouw van windmolens nou eenmaal veel losmaakt bij de mensen. Dus dit aantal reacties verbaast niet echt. We gaan ze allemaal zorgvuldig bekijken”, zegt woordvoerster Eline Philips.
Alle bezwaarmakers krijgen begin november een reactie van gedeputeerde staten op hun ingediende zienswijze.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
852 stemmen