Volledig scherm
Peter van der Velden (links) en Ed Nijpels (naast hem) schudden handen met oud-leerling Peter Cools. foto Chris van Klinken/pix4profs

100-jarig Moller trapt eeuwfeest af in De Maagd in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – Precies honderd jaar na het ontstaan van het Mollerlyceum werd er maandagmiddag in stadsschouwburg De Maagd teruggeblikt en vooruit gekeken.

Op 5 september 1916 ging in een huiskamer in Bergen op Zoom de eerste Moller-school van start met enkele tientallen leerlingen. Voor de klas stonden geen paters of nonnen -zoals gebruikelijk was in die tijd- maar burgers.

Destijds was het doel van oprichter dr. Moller het emanciperen van katholieken in Noord-Brabant. Later kreeg de doelstelling een meer sociaal cultureel karakter. Tegenwoordig staan volgens rector Marcel van Loo de talenten, ambities en idealen van de leerlingen centraal.

De scholengroep Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) is in de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een vereniging van 68 scholen voor voortgezet onderwijs. Bij de feestelijke bijeenkomst in de stadsschouwburg waren onder meer (oud-)docenten en (oud-)bestuursleden en ook enkele oud-leerlingen.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
369 stemmen