Volledig scherm
Liza Kondrevych gebruikt haar poederkwasten en penselen niet op de menselijke huid, maar op papier. foto peter van trijen/pix4profs

100.000 mensen zien Liza tekenen met make-up

BERGEN OP ZOOM - Tekenen met make-up. Het klinkt misschien simpel, er ook echt goed in zijn is een ander verhaal. De Bergse Liza Kondrevych besloot haar talent een kans te geven en trok negen jaar geleden van Oekraïne naar Bergen op Zoom, waar creativiteit naar eigen zeggen wél gesteund wordt.

Een studie aan de kunstacademie volgde en inmiddels is ze met 50.000 volgers een hit op het online medium Instagram. Portretten van zangeressen, acteurs en zomaar willekeurige personen. Met oogschaduw, highlighter, poeder. Dat proces filmt ze sinds januari van dit jaar, dagelijks verschijnt er zo een filmpje op haar account. Die filmpjes worden soms wel 100.000 keer bekeken. „Ik ken geen andere Nederlanders die de combinatie van visagie met portrettekenen uitvoeren”, concludeert Kondrevych. „Men kent het niet, daarom wordt het zo bijzonder gevonden, denk ik.”

Kondrevych kwam hier naartoe met een doel. „Je komt Nederland niet zomaar binnen. Dat wist ik. Daarom besloot ik een studie aan de kunstacademie te verbinden aan mijn komst. Ik eb de ambitie om echt iets te bereiken.”

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
547 stemmen