Volledig scherm
© ANP

1 op de 91 vacatures in Breda voor starters

BREDA - Afgestudeerden die in gemeenten als Tilburg, Zwolle of Maastricht hun eerste baan zoeken, kunnen te maken krijgen met flinke concurrentie. Het aantal vacatures specifiek gericht op starters is daar namelijk relatief laag. In Maastricht is slechts één op de 194 vacatures gericht op starters, in Zwolle één per 142 vacatures en in Tilburg één per 134. In Breda is één op de 91 vacatures gericht op starters. Dit blijkt uit een analyse van vacaturedatabank Adzuna.

De organisatie analyseerde 180 duizend vacatures. Daarvan bleken er zo'n 3.000 specifiek gericht op net-afgestudeerden. De organisatie heeft vervolgens het aantal vacatures voor die starters vergeleken met het totale aantal vacatures in een gemeente.

Volgens de analyse van Adzuna is in Nederland gemiddeld 1 op de 61 vacatures uitdrukkelijk voor mensen die onlangs afstudeerden. Gekeken naar het relatieve aantal vacatures voor die starters ten opzichte van alle vacatures, valt onder andere Delft op. In deze gemeente is 1 op de 31 vacatures gericht op deze groep. Ook in Groningen (1 op de 38 vacatures), Gouda (1 op de 41), Leiden (1 op de 52) en Amsterdam (1 op de 53) is het aanbod voor starters relatief groot.

LocalFocus heeft het aantal vacatures voor afgestudeerden en het percentage dat vacatures voor afgestudeerden vormt ten opzichte van alle vacatures op een rij gezet. De cijfers zijn uitgesplitst naar 30 grootste gemeenten + de twaalf provincies.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
47 stemmen