Volledig scherm
Jeroen Zoet keert terug bij de selectie van PSV tijdens het duel met FC Utrecht. © BSR Agency

Zoet terug bij de selectie van PSV voor het duel met FC Utrecht

Eerste keeper Jeroen Zoet van PSV keert zaterdag terug bij de selectie van de Eindhovenaren voor het duel met FC Utrecht. Dat heeft trainer Mark van Bommel vandaag bevestigd tijdens de persconferentie voor de wedstrijd in De Galgenwaard. 

De 28-jarige goalie was de afgelopen twee duels niet beschikbaar omdat hij met fysieke klachten kampte. Zoet moest daarom ook de interlandperiode van oktober aan zich voorbij laten gaan. 

Robbin Ruiter verving Zoet de laatste wedstrijden en lijkt tegen zijn voormalige club dus weer genoegen te moeten nemen met een plek op de reservebank. 

Mohamed Ihattaren ontbrak in de laatste wedstrijd voor de interlandperiode tegen VVV omdat zijn vader vlak daarvoor was overleden. De 17-jarige aanvallende middenvelder is nu klaar om weer te voetballen. “Met Mo gaat het goed, heel goed zelfs”, aldus Van Bommel. ,,Hij is goed opgevangen door de groep en het is knap hoe hij er als een jongen van 17 mee omgaat. Het trainen zorgt voor afleiding, maar als hij soms liever thuis wil zijn dan mag hij dat. Dat heb ik hem direct verteld.”

PSV heeft na negen competitieduels 23 punten, evenveel als Ajax dat op basis van het doelsaldo bovenaan staat. AZ en Vitesse volgen op drie punten. Over de titelstrijd wil Van Bommel voorlopig niet praten. ,,Het zijn heel belangrijke wedstrijden die je allemaal moet winnen, maar het kampioenschap speelt pas in de laatste fase van het seizoen. Als speler dacht ik ook niet bij de eerste wedstrijd: deze gaat erom. En ook niet bij de twaalfde. Ik wilde wel altijd winnen, maar verder kijken dan de eerstvolgende wedstrijd heeft absoluut geen zin.”

Bij FC Utrecht heeft trainer John van den Brom op de geschorste linksback Leon Guwara na geen afwezigen. Stadion De Galgenwaard is zo goed als uitverkocht.

Voetbal op Vrijdag: ‘Clubs in de rij bij PSV’