Volledig scherm
© ANP Sport

Zoet na ongelukkig debuut bij Utrecht: Onderlinge afstemming moet beter

Doelman Jeroen Zoet kreeg bij FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (3-3) niet zijn gewenste debuut. ,,Nee, ik sta hier niet met een lekker gevoel”, bekende de PSV-huurling bij FOX Sports. 

,,In je eerste wedstrijd voor je nieuwe club drie doelpunten incasseren, is niet leuk. Maar als je hier drie keer weet te scoren, moet je ook gewoon winnen”, aldus Zoet. 

Bekijk hier de samenvatting van PEC - FC Utrecht (Premium)

Zoet wist zich in Zwolle nog niet echt te onderscheiden. Zowel bij de 1-1 als bij de 2-1 van PEC Zwolle bleef een vakbekwame ingreep uit. ,,Bij de gelijkmaker twijfelde Mark van der Maarel een beetje. Hij had die bal gewoon moeten wegtrappen. Die tweede tegentreffer was een zwabberbal van Kenneth Paal. De 3-3 valt in de voorlaatste minuut terwijl wij in het eigen strafschopgebied in ondertal staan. Dat mag niet gebeuren. De onderlinge afstemming moet nog beter.”

Trainer John van den Brom was het met Zoet eens. ,,Dit gelijkspel voelt aan als een nederlaag. We hadden veel controle, veel balbezit en ook veel kansen, maar dan valt de gelijkmaker toch nog vlak voor tijd. Daardoor overheerst bij ons de teleurstelling.”

Volledig scherm
© BSR Agency