Jeroen Zoet.
Volledig scherm
Jeroen Zoet. © BSR Agency

Zoet heeft vorm weer te pakken: ‘Maar ik win liever’

Doelman is kritiek zatJeroen Zoet was belangrijk in de thuiswedstrijd van PSV tegen Ajax (1-1). Ook afgelopen donderdag haalde de doelman van de Eindhovenaren tegen Sporting Portugal in de Europa League (3-2 winst) een hoog niveau.

,,Ik weet niet of dit mijn beste wedstrijd van het seizoen was. Ik win liever een wedstrijd, dan dat ik belangrijk ben met reddingen”, zei Zoet, die aangaf de kritiek op zijn presteren zat te zijn. ,,Ik wilde me niet extra bewijzen. Ik kijk alleen maar vooruit, terugkijken heeft geen zin. Ik sta hier al zeven jaar onder de lat en het is altijd wel wat.”

Bekijk hier de samenvatting van de topper PSV - Ajax (Premium)

Zoet was redelijk tevreden met het gelijkspel tegen Ajax. ,,Het kon meerdere kanten op. Over en weer kregen we kansjes. Maar als je terugkomt van een achterstand, geeft dat wel een beter gevoel”, zei hij. ,,De invallers waren bij ons weer belangrijk. We hebben met z’n allen hard geknokt. Deze wedstrijd brengt altijd veel lading met zich mee. Het is lekker dat je dan toch nog een punt pakt.”

PSV won vorig seizoen nog met 3-0 van Ajax, ook eind september. De Eindhovenaren namen toen een voorsprong van vijf punten op Ajax. Nu staan beide clubs op gelijke hoogte. ,,Maar dat zegt nu nog niets. Wij moeten onze wedstrijdjes blijven winnen.”

Dumfries

Ook Denzel Dumfries keek tevreden terug op de manier waarop de PSV-verdediging tegen Ajax functioneerde. ,,Ik kan me wel een beetje voorstellen dat iedereen een doelpuntenregen voorspelde”, zei de rechtsback van PSV. ,,Maar beide ploegen hebben gedisciplineerd gespeeld. Ze hielden het goed dicht.”

Dumfries snapt weinig van de kritiek op het behoudende spel van PSV, dat pas ging aanvallen nadat Quincy Promes zijn Ajax in de 63ste minuut op voorsprong had geschoten. ,,We kunnen niet volle bak gaan aanvallen en dan open huis houden achterin”, zei hij. ,,Ik vind het logisch dat we zo zijn begonnen.”