Volledig scherm
© Pro Shots
1
EINDE
2
  • Fran Sol 65'
  • Timon Wellenreuther 29'
  • Zakaria El Azzouzi 52'

El Azzouzi helpt Excelsior met Nouri-goal

Excelsior heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Uit bij Willem II werd het 1-2, dankzij een bijzonder doelpunt voor Zakaria El Azzouzi.

Nabeschouwing

Volledig scherm
© Photo News
Volledig scherm
© Photo News
Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Het shirt had hij snel te pakken. Zijn schot had het net nog amper laten trillen, of Zakaria El Azzouzi trok een sprintje naar de zijlijn, waar een medewerker van Excelsior hem een wit t-shirt met opdruk overhandigde. Rugnummer 34 stond erop, boven de naam Nouri en een hartje. Bij zijn officiële debuut voor Excelsior had hij de Rotterdammers op bezoek bij Willem II op een 0-2 voorsprong geschoten. Goed voor hemzelf en zijn nieuwe club, maar deze was vooral voor zijn vriend Abdelhak Nouri, de Ajax-speler die met een zware hersenbeschadiging in het ziekenhuis ligt.

Het belang van zijn goal, puur uit voetbaltechnisch oogpunt, werd in de slotfase met de minuut groter. Nadat Fran Sol een voorzet van Daniel Crowley, ongelukkig van richting veranderd door Ryan Koolwijk, binnen had geschoten, gingen de Tilburgers fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Excelsior had het zwaar, leek zo nu en dan te gaan zwichten onder de druk, maar hield uiteindelijk stand. Dicht was het zelfs nog bij de 1-3, maar Stanley Elbers trof de lat.

De eerste helft was vooral een schaakspel geweest. Een strijd tussen twee ploegen die voorzichtig hun tenen in het zwembad doopten, om de watertemperatuur op te nemen. Niemand bij Willem II of Excelsior die door alle transferperikelen vooraf echt wist hoe het over het nieuwe seizoen moest denken. En dus werden risico's zoveel mogelijk gemeden, waardoor het spel zich met name op het middenveld afspeelde.

Mede door een gele kaart van Excelsior-back Milan Massop was het Willem II dat halverwege de eerste helft dreigend kon worden over de rechterkant. Karim Coulibaly en Fernando Lewis gaven voor, maar Fran Sol wist beide mogelijkheden niet te benutten. Juist in die fase viel het doelpunt aan de andere kant. Een vrije trap van Hicham Faik viel op het hoofd van Massop, die via de paal en de rug van de Brabantse doelman Timon Wellenreuther het net vond.

Weg was het beetje overtuiging dat Willem II in de voorgaande minuten had opgebouwd, terug keerde de twijfel. Excelsior - veel minder sprankelend dan eind vorig seizoen, maar wel zo degelijk - hield makkelijk stand tot het rustsignaal. En toen was het El Azzouzi, met zijn Nouri-goal, die de Rotterdammers de zege schonk.

FOX Sports on Twitter

❤ #staystrongappie #wilexc https://t.co/kKqST4rm5h https://t.co/QfM2LoGZVO

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft! De eerste drie punten zijn binnen voor Excelsior!

Gele kaart Hicham Faik

Extra tijd bedraagt liefst vijf minuten. Manschot is niet gediend van tijdrekken.

Bijna breidt Excelsior toch de voorsprong uit. Stanley Elbers knalt de bal op de lat. Er is nog hoop voor Willem II maar het moet wel opschieten.

Luigi Bruins wordt vervangen door Anouar Hadouir

Ismail Azzaoui wordt vervangen door Andreias Calcan

Kevin Vermeulen wordt vervangen door Jinty Caenepeel

Excelsior wankelt nu Willem II aanval op aanval stapelt. Maar nog altijd is er de voorsprong voor de bezoekers.

Willem II benut bijna een hoekschop, maar Bruins haalt de bal van de lijn. De Tilburgers hebben nog vertrouwen in de gelijkmaker.

Daniel Crowley wordt vervangen door Thom Haye

Zakaria El Azzouzi wordt vervangen door Ali Messaoud. De doelpuntenmaker gaat naar de kant.

Gele kaart Pedro Chirivella

GOAL! 1-2 Willem II! Fran Sol maakt de aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Crowley zet de bal hoog voor en na slecht uitverdedigen schiet de Spanjaard binnen.

Gele kaart Ismail Azzaoui. De tweede voor Willem II. Stanley Elbers gaat gemakkelijk naar de grond. Zwaar bestraft door Manschot.

Karim Coulibaly wordt vervangen door Jordy Croux

GOAL! 0-2 Excelsior! Zakaria El Azzouzi staat helemaal vrij en schiet de bal mooi binnen. Bij het vieren van zijn doelpunt haalt de doelpuntenmaker een shirt met daarop rugnummer 34 en de naam Nouri tevoorschijn. El Azzouzi speelde bij Ajax samen met Nouri, een mooi eerbetoon.

FOX Sports on Twitter

❤ #staystrongappie #wilexc https://t.co/kKqST4rm5h https://t.co/QfM2LoGZVO

Tweede helft begonnen. Beide kanten komen met dezelfde elf spelers het veld op.

Einde eerste helft. De Kralingers kunnen niet ontevreden zijn met deze stand. Het initiatief was voor de goal voor Willem II, maar de voorsprong is voor Excelsior na die vrije trap van Faik. Daarna leken de Tilburgers het spoor even bijster.

Volledig scherm
© Pro Shots

Gele kaart Jurgen Mattheij

Kevin Vermeulen heeft een kans om de voorprong te verdubbelen voor Excelsior. Zijn schot zeilt over. Willem II is nog niet bekomen van de schrik van de ongelukkige achterstand.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
3
3
Rode kaarten
0
0
Balbezit
58%
42%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
8
1
Vrije trappen
15
8
Overtredingen
6
13
Buitenspel
1
2
Schoten op paal / lat
0
1
Schoten op doel
3
4
Gered door de doelman
3
1
Schoten naast
4
3
Terug naar boven

Opstelling

4-5-1
4-3-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven