Sarina Wiegman.
Volledig scherm
Sarina Wiegman. © EPA

Wiegman wil niet zeuren na zege op Rusland: ‘Gewonnen en de nul gehouden’

Bondscoach Sarina Wiegman zag in de EK-kwalificatiewedstrijd van de Nederlandse voetbalsters tegen Rusland heel wat dingen misgaan. ,,Maar we winnen met 2-0 en hebben weer de nul gehouden. Dan ga ik nu niet zeuren over de dingen die verkeerd gingen. Daar gaan we de volgende keer weer mee aan de slag", zei Wiegman in Eindhoven.

Na vier wedstrijden heeft haar ploeg in groep A de maximale score van 12 punten. Ook Rusland, op papier de sterkste tegenstander, kon Oranje niet echt in de problemen brengen. ,,Ze speelden heel dicht op elkaar, met vier verdedigers en vijf spelers daar vlak voor. De ruimte tussen de linies was heel klein. Dan moet je snel van kant wisselen en soms de bal achter hun verdediging leggen om dat uit elkaar te spelen. Dat lukte alleen niet continu, we hadden wat slordige momenten", aldus Wiegman.

De bondscoach moest bij afwezigheid van vijf vaste krachten heel wat 'vaste' reserves opstellen. Echt overtuigen konden die invalsters niet. Wiegman: ,,We zijn over het algemeen wel wat breder geworden de laatste jaren. Maar we zijn nog niet zo ver dat we twee volwaardige teams kunnen opstellen."

Bekijk hier de reactie van Vivianne Miedema, die een emotionele avond kende. 

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”