Giovanni van Bronckhorst (r) viert de landstitel met Dirk Kuyt. Is de Katwijker mogelijk zijn opvolger in de Kuip?
Volledig scherm
Giovanni van Bronckhorst (r) viert de landstitel met Dirk Kuyt. Is de Katwijker mogelijk zijn opvolger in de Kuip? © Pim Ras Fotografie

Wie moet Van Bronckhorst opvolgen bij Feyenoord?

PollNu Giovanni van Bronckhorst heeft aangeven dat hij na dit seizoen vertrekt bij Feyenoord, heeft de club alle tijd om te zoeken naar een opvolger. Deze site zet alvast een aantal kandidaten op een rij.

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van Feyenoord worden?

  • Dick Advocaat (12%)
  • Dirk Kuyt (17%)
  • Kevin Hofland (2%)
  • Phillip Cocu (6%)
  • Erwin Koeman (6%)
  • Henk Fraser (31%)
  • John van den Brom (10%)
  • Jean-Paul van Gastel (5%)
  • Maurice Steijn (8%)
  • Hein Vanhaezebrouck (4%)
54562 stemmen

Dick Advocaat

Denkt aan op zijn 71ste nog altijd niet aan stoppen. Vertrekt bij FC Utrecht en is dus beschikbaar. Heeft Feyenoord als mentor van Van Bronckhorst al eerder bijgestaan.

Dick Advocaat.
Volledig scherm
Dick Advocaat. © ANP

Dirk Kuyt

Hielp Feyenoord in zijn laatste jaar als speler aan de landstitel en is inmiddels trainer van de Onder-19 van de Rotterdammers. Is nog niet in het bezit van het hoogste diploma, maar dat hoeft met Van Gastel op de bank geen probleem te zijn.

Dirk Kuyt.
Volledig scherm
Dirk Kuyt. © ANP

Kevin Hofland

Ex-Feyenoorder die als (assistent)-trainer van Fortuna Sittard aardig aan de weg timmert. Ook Hofland heeft nog niet al zijn papieren, maar net als Kuyt volgt hij vanaf mei de hoogste trainerscursus (UEFA PRO).

Kevin Hofland.
Volledig scherm
Kevin Hofland. © ANP Pro Shots

Phillip Cocu

Bij Fenerbahce mislukt, maar werd met PSV drie keer landskampioen. Ook als speler brengt Cocu een schat aan ervaring mee. En als niet-Feyenoorder een frisse blik wellicht.

Phillip Cocu.
Volledig scherm
Phillip Cocu. © AFP

Erwin Koeman

Ervaren rot in het vak. Had Feyenoord al eerder (2005-2007) onder zijn hoede en kent de clubcultuur.

Erwin Koeman.
Volledig scherm
Erwin Koeman. © AFP

Henk Fraser

Echte Feyenoorder die goed ligt bij de achterban. Hielp Vitesse met het winnen van de KNVB-beker aan de eerste prijs in de clubgeschiedenis. Met Sparta dit seizoen in de race voor promotie.

Henk Fraser.
Volledig scherm
Henk Fraser. © Soccrates

John van den Brom

Is de beoogde opvolger van Dick Advocaat bij FC Utrecht, maar waarom zou Van den Brom niet in de Kuip kunnen werken? Leverde de afgelopen jaren goed werk bij AZ.

John van den Brom.
Volledig scherm
John van den Brom. © ANP Pro Shots

Jean-Paul van Gastel

Ex-speler van de club die al sinds 2011 op de bank zit bij Feyenoord. Heeft de kunst dus al bij menigeen kunnen afkijken. Tijd om door te schuiven?

Jean Paul van Gastel.
Volledig scherm
Jean Paul van Gastel. © Pro shots

Maurice Steijn

Was begin dit seizoen reeds in gesprek met Feyenoord voor een functie als assistent. Steijn presteerde bij VVV de afgelopen jaren het maximale. Is hij toe aan een stap hogerop?

Maurice Steijn.
Volledig scherm
Maurice Steijn. © ANP Pro Shots

Hein Vanhaezebrouck

Waarom niet weer eens een buitenlander? Hein Vanhaezebrouck is beschikbaar. Werd onlangs bij Anderlecht ontslagen, maar de 54-jarige Belg heeft als kampioenmaker in Gent in eigen land bewezen wat hij kan.

Hein Vanhaezebrouck.
Volledig scherm
Hein Vanhaezebrouck. © BELGA

Luister naar de nieuwe AD voetbal podcast, waarin presentator Hidde van Warmerdam en verslaggevers Daniël Dwarswaard, Mikos Gouka en Sjoerd Mossou vooruitblikken op de Klassieker.