Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Jan Stads / Pix4Profs

Wesley Sneijder is dé verpersoonlijking van het Nederlandse voetbal

columnDe dag dat ik definitief besefte dat ik een gemankeerde voetballer was, was op woensdag 19 november 2003 om een uurtje of acht in de avond. Ik zit in de Arena ter hoogte van de middenlijn op een paar meter van de rondo van het Nederlands elftal. Rij 2, neus op het veld. 

Een even confronterende als ontluisterende ervaring. Mijn ogen hebben moeite de bal te volgen. De snelheid van de bal is in dit spelletje zó hoog, het inspelen gaat zó ongelooflijk hard, dat het lijkt alsof alles op FastForward snelheid gebeurt. Pàts, pàts, pàts. Van een onbereikbaar buitenaards niveau. Het meest bizarre aan dit tafereel is dat de kleinste van het stel deze rondo-masterclass uitvoert met een nonchalante grijns op zijn gezicht. Achteloos, maar o zo verfijnd.

  1. Van Bommel kritisch op Lozano
    Na remise in Heerenveen

    Van Bommel kritisch op Lozano

    Hirving Lozano is vaak belangrijk voor PSV, maar de laatste twee weken presteert de Mexicaanse aanvaller in de ogen van Mark van Bommel niet naar behoren. De trainer haalde Lozano tegen FC Utrecht (2-2) in de 69ste minuut naar de kant. Tegen Heerenveen (ook 2-2) hoefde de buitenspeler na rust helemaal niet meer terug te komen op het veld. ,,Hij deed niet de dingen die we van hem vroegen’', legde Van Bommel na het duel in Friesland uit aan FOX Sports.