Volledig scherm
PREMIUM
© BSR Agency

Wat staat er allemaal op het spel voor Ajax?

Ajax - Valencia is een duel met grote belangen. Wat staat er vanavond allemaal op het spel voor de Amsterdammers? Freek Jansen noteert vijf hete hangijzers.

1. Missie

Tijdens de aandeelhoudersvergadering sprak algemeen directeur Edwin van der Sar nog maar eens de twee doelen uit: de onbetwiste nummer 1 van Nederland worden en structureel aanhaken bij de Europese top. Voor dat laatste is overwintering in de Champions League van groot belang. De halve finale van vorig seizoen was een prestatie van formaat, maar van enige aansluiting op structureel vlak is geen sprake als Ajax een half jaar later niet door de groepsfase komt.

  1. FC Twente pleit voor geduld met besluit over eredivisie: ‘Er zijn heel veel factoren’

    FC Twente pleit voor geduld met besluit over eredivisie: ‘Er zijn heel veel factoren’

    FC Twente pleit voor geduld bij de besluitvorming over het al dan niet uitspelen van de eredivisie. De voetbalclub uit Enschede staat achter het standpunt van de KNVB en de Eredivisie CV, die vooralsnog de mogelijkheden blijven onderzoeken om dit seizoen nog af te maken. Bijna de helft van de clubs uit de eredivisie, waaronder Ajax, AZ en PSV, wil liever dat het seizoen per direct wordt beëindigd vanwege de coronacrisis.