Volledig scherm
PREMIUM
Novak Djokovic met zijn vijfde Wimbledon-beker. © BSR Agency

Wat hebben we toch tegen Novak Djokovic?

Weinig sympathieDe man die het tennis afgelopen decennium domineert, kan niet op al te veel sympathie rekenen. Wat roept Novak Djokovic op dat hem zo ongeliefd maakt?

Door Rik Spekenbrink 

Ja, na het laatste punt. Toen klonk er gemeend applaus voor Novak Djokovic. En vooruit, bij de snoekduik aan het net, in de vijfde set. Verder was het Centre Court van Wimbledon zondag massaal op de hand van Roger Federer. De verhoudingen waren niet een beetje scheef, geen 80-20, maar zonder te overdrijven eerder 99-1. Er klonk gejuich bij een dubbele fout van Djokovic, boegeroep toen hij iets vroeg aan de scheidsrechter. Het lijkt erop dat hoe meer hij wint, hoe minder populair hij wordt. Waar zit hem dat in?

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.