‘Voorbeeld’ Virgil van Dijk verrast jonge fans met handtekening, foto en knuffel

VideoAanvoerder Virgil van Dijk nam na het gewonnen EK-kwalificatieduel van Oranje met Estland (0-4) maandagavond niet alleen de tijd om de pers te woord te staan, maar had ook een verrassing voor twee jonge fans in petto.

‘Echt een gouden foto’, klinkt het op de achtergrond, als Van Dijk zijn handtekening op de shirt van het verlegen meisje zet. Vervolgens krijgt de jongen de kans om op de foto te gaan met de sterspeler uit Breda. Als hij daarna ook nog een knuffel krijgt, volgt een blik vol ongeloof. 

Het filmpje van Van Dijk oogst veel lof op sociale media. ‘Acties zoals deze kosten niets, maar zijn zoveel waard. Een minuut van zijn tijd gaat een leven lang mee in de herinneringen van deze kinderen. Een geweldig voorbeeld’, en ‘Ahhh, het gezicht van de jongen nadat hij een knuffel kreeg. Onbetaalbaar.’

Terug naar Liverpool

Na de succesvolle interlandperiode, waarin Oranje behalve Estland ook buurman Duitsland versloeg (2-4), keert Van Dijk terug naar Liverpool. Met de Engelse Champions League-winnaar neemt hij het zaterdag in eigen huis op tegen laagvlieger Newcastle United.

Volledig scherm
Virgil van Dijk. © ANP