Volledig scherm
Rob Rensenbrink. © ANP

Voetbalwereld bedroefd door dood Rensenbrink: ‘Voor altijd een held’

Op Twitter kwamen vanavond al snel geschokte reacties los. ,,Rob Rensenbrink overleden. Fantastische voetballer en een bijzonder mens", meldde presentator Jack van Gelder. ,,Rob Rensenbrink was een magistrale linksbuiten en een sympathieke man", aldus Tom Egbers, sportpresentator bij de NOS.

,,Rob Rensenbrink voor altijd een held", meldde voetbaltrainer Mark Wotte. De Belgische sportpresentator Karl Vannieuwkerke noemde de voormalige linksbuiten een charismatische voetballer, die vooral veel goals maakte. Hij telde er 24 in twee seizoenen bij Club Brugge en 143 in negen seizoenen bij Anderlecht.

Sportjournalist Frits Barend treurde om het overlijden van een "geniale voetballer, net als Cruijff geboren in 1947. Hij was een magistrale linksbuiten, de ster van Anderlecht, en had in 1978 Nederland bijna wereldkampioen gemaakt. Bescheiden, prachtig, innemend mens."

  1. Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’
    PREMIUM
    Oud-spits Feyenoord

    Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’

    Hoe goed Róbert Bozeník (20) kan worden? Coach Dick Advocaat durft het nog niet te zeggen over de Slowaak. Voormalig Feyenoor­d-spits Stanislav Griga (9 goals in 43 duels van 1990 tot 1992) wél. Hij werkte bij zijn vorige club MSK Zilina als spitsentrainer bijna dagelijks samen met Bozeník, die de afgelopen twee wedstrijden matchwinner was bij Feyenoord. ,,Bozeník kan ver komen. Hij is jong en kent de druk al van het spelen in onze nationale ploeg.’’