Met een bezettingsgraad van 37 procent worden er bij Sparta, zoals hier op Het Kasteel bij de thuiswedstrijd tegen Ajax, relatief de mees­te toeschouwers toegelaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Met een bezettingsgraad van 37 procent worden er bij Sparta, zoals hier op Het Kasteel bij de thuiswedstrijd tegen Ajax, relatief de mees­te toeschouwers toegelaten. © ANP

‘Voetbalstadions moeten nu als de sodemieter vol’

Supporters leven de corona­regels goed na. Dat vinden de eredivisieclubs, nu ze hun eerste thuisduel achter de rug hebben. Tijd voor extra publiek, stelt Sparta-baas Manfred Laros. ,,Veilig en verantwoord. Maar bij voorkeur wel snel.’’

  1. Ajax wil bij Atalanta niet achterop raken in de Champions League

    Ajax wil bij Atalanta niet achterop raken in de Champions League

    Ajax heeft vanavond een resultaat nodig in de uitwedstrijd tegen Atalanta om niet heel vroeg in groepsfase van de Champions League achterop te raken. Ajax verloor vorige week de eerste groepswedstrijd tegen Liverpool (0-1) en Atalanta haalde flink uit tegen het Deense FC Midtjylland (0-4), dat nu op bezoek mag bij de kampioen van Engeland. De achtste finales raken even uit zicht voor Ajax als het op een achterstand van 6 punten op Atalanta en Liverpool staat. Volg vanaf 19.30 uur alles in ons liveblog.
  2. Zorgen bij PSV om corona-uitbraak: ‘Moeten we doorspelen als iemand van ons op de ic komt?’

    Zorgen bij PSV om corona-uit­braak: ‘Moeten we doorspelen als iemand van ons op de ic komt?’

    Trainer Roger Schmidt van PSV maakte zich na afloop van Vitesse-PSV zorgen om de corona-situatie bij PSV. Inmiddels zijn 8 van de 27 leden van de A-selectie van de Eindhovense club besmet of besmet geweest en maandag staat de volgende testronde weer op het programma. ,,Je moet als trainer niet teveel nadenken over dingen waar je geen invloed op hebt, maar ik maak me wel zorgen om de gezondheid van mijn spelers en hun familie”, zei de coach tijdens de persconferentie na het duel met de Arnhemmers.