Volledig scherm
Hilary Gong in duel met Dusan Tadic © BSR Agency

Vitesse moet Gong weer lang missen

Vitesse kan waarschijnlijk dit seizoen niet meer beschikken over Hilary Gong. De Nigeriaanse vleugelaanvaller heeft opnieuw een ernstige knieblessure opgelopen en wordt deze week geopereerd.

Vitesse treedt niet in details over de blessure op verzoek van Gong (20) en vanwege de privacywetgeving. De club meldt alleen dat hij deze week onder het mes gaat en vervolgens maandenlang moet revalideren.

Gong was vorige zomer de topaankoop van Vitesse. De Arnhemmers namen hem voor circa 2 miljoen euro over van de Slowaakse club AS Trencin.

Gong speelde nauwelijks tot dusver. Hij kampte vorig seizoen al snel met een kniekwetsuur en kwam tot slechts elf korte optredens, inclusief de KNVB-beker en de voorrondes van de Europa League.

In de openingswedstrijd van dit seizoen tegen Ajax (2-2) deed Gong 24 minuten mee bij Vitesse. Daarna is hij opnieuw geblesseerd geraakt. Bij de club hebben ze geen idee wanneer dat is gebeurd, zei trainer Leonid Sloetski vorige week. De Rus sprak toen al van een nachtmerrie voor Gong.