Jake Clarke-Salter duelleert voor Vitesse met Ajacied Kasper Dolberg.
Volledig scherm
Jake Clarke-Salter duelleert voor Vitesse met Ajacied Kasper Dolberg. © BSR Agency

Vitesse mist Clarke-Salter tegen FC Groningen

Vitesse mist bij de opening van de play-offs om Europees voetbal Jake Clarke-Salter. De huurling is op voorspraak van Chelsea terug naar Londen voor een onderzoek aan zijn knie. De Brit ontbreekt in elk geval bij het uitduel met FC Groningen.

Clarke-Salter (21) kampt al langere tijd met knieklachten. Hij is eerder dit seizoen ook in Londen behandeld aan het gewricht. Maar vanwege het EK met Jong Engeland van deze zomer (16 tot 30 juni) wordt een operatie uitgesteld.

Clarke-Salter is vaste basiskracht bij Vitesse. Door de kniekwetsuur heeft hij de slotronde van de competitie tegen VVV-Venlo al gemist. Chelsea wil nu kijken hoe ernstig de blessure is. De leiding van Vitesse hoopt dat de huurling volgende week dinsdag bij de return tegen FC Groningen weer beschikbaar is. De Arnhemse club speelt eerst zaterdag in het noorden (aftrap 20.45 uur).

Darfalou en Musonda

Vitesse mist in Groningen niet alleen Clarke-Salter. De Algerijn Oussama Darfalou heeft een enkelblessure overgehouden aan de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Daarbij is Chelsea-huurling Charly Musonda niet fit. De Belg, pas weer hersteld van langdurig blessureleed, heeft last van zijn knie en wordt uit voorzorg aan de kant gehouden.

Hilary Gong is langdurig uitgeschakeld met een knieblessure.