Bryan Linssen schiet de 2-3 binnen.
Volledig scherm
Bryan Linssen schiet de 2-3 binnen. © BSR Agency
4
EINDE
2
  • Bryan Linssen 10' 56'
  • Tim Matavz 16'
  • Oussama Tannane 66'
  • Rodney Kongolo 28'
  • Chidera Ejuke 34'

Vitesse drukt ploeterend Heerenveen dieper naar beneden

Vitesse heeft een sportieve crisis de kop in gedrukt en bij Heerenveen de zorgen doen toenemen. Met een hoofdrol voor de videoscheidsrechter versloeg de Arnhemse club zondag in een knotsgekke lunchwedstrijd Heerenveen. De VAR telde vier doorslaggevende momenten. De Gelderse eredivisionist won het thuisduel met 4-2.

Volledig scherm
© BSR Agency

De VAR kwam er voor de eerste keer aan te pas bij de openingsgoal van Vitesse. Eli Dasa, die als rechtsback de voorkeur kreeg boven Julian Lelieveld, zag na tien minuten met een geweldige crosspass de opening op Bryan Linssen. De clubtopscorer schoot onberispelijk raak. Na controle van de videoscheidsrechter luidde het oordeel dat de Limburger niet buitenspel had gestaan: 1-0.

Na zestien minuten verdubbelde Tim Matavz de score. De Sloveen draaide op aangeven van Linssen op de middenlijn slim weg bij Ibrahim Dresevic. Hij besloot daarna zijn sprint met een harde knal. Ook hier keek de VAR mee. De 2-0 werd goedgekeurd.

Bekijk hieronder de samenvatting van Vitesse - sc Heerenveen (Premium)

VAR

Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© BSR Agency

Vitesse leek zo op weg naar een mooie en makkelijke middag. Maar in twee momenten sloeg Heerenveen toe. Na 29 minuten strafte Rodney Kongolo nonchalance af. Armando Obispo verdedigde zwak uit naar Max Clark, waarna de Friezen de aanval konden overnemen. Joey Veerman vond daarbij Kongolo. Danilho Doekhi en doelman Remko Pasveer reageerden onder de maat: 2-1.

Een fout van Sondre Tronstad leverde even later de gelijkmaker op. De Noor, juist goed op dreef, speelde de bal slecht terug. Chidera Ejuke, uitblinker aan de zijde van Heerenveen, slalomde vervolgens naar de 2-2.

De gelijkmaker was een mokerslag, maar Vitesse richtte zich na rust weer op. Daarbij speelde de VAR tot twee keer toe de hoofdrol. Linssen sloeg na 56 minuten toe op een steekpass van Oussama Tannane: 3-2. De videoscheidsrechter oordeelde dat de Limburger opnieuw niet buitenspel stond. Het was millimeterwerk.

De beelden werden er na 66 minuten tenslotte opnieuw bijgehaald. Ditmaal ging arbiter Van de Graaf naar de kant om te kijken. De scheidsrechter zag een strafschop voor Vitesse. Nouha Dicko was door Lucas Woudenberg aangetikt. Tannane schoof de penalty ijskoud binnen: 4-2.

Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport