Viergever: Hoop dat de gifbeker nu wel leeg is

De teleurstelling zat diep bij Nick Viergever, na weer een nieuwe nederlaag. Vanmiddag was Willem II met 2-1 te sterk. Of de teleurstelling groter was dan in Linz afgelopen donderdag? ,,Nee, het is gewoon hetzelfde. Je verliest, dan ben je altijd teleurgesteld”, stelde Viergever na afloop in Tilburg.

Hij schoof het niet af op pech, het was ook gewoon niet goed genoeg wat PSV op de mat legde. ,,Willem II krijgt drie kansen, waarvan er eentje buitenspel was, en ze schieten er twee binnen. We kwamen al snel achter, dat was een tik. Daarna pakken we het op, geven we niet op, en proberen we aan de bal controle te krijgen. Dat lukte in mijn ogen behoorlijk, al kwamen we niet tot echte kansen”, zei Viergever, die met Schwaab het centrum vormde. 

En dus verloor PSV en verspeelde het alweer voor de zesde wedstrijd op rij punten. ,,Ik neem aan dat de gifbeker nu wel leeg is”, zei Viergever, die de interlandweek ‘fijn’ noemt. ,,Je zit in de hoek waar de klappen vallen, maar we blijven vechten. Dat hebben we tegen Willem II ook geprobeerd, we kunnen elkaar niks verwijten. We moeten nu goed nadenken en de koppies leeg maken. Want simpel gezegd: we moeten gewoon weer verder”, besloot hij.

Volledig scherm
Nick Viergever baalt na de nederlaag tegen Willem II. © BSR Agency