Volledig scherm
PREMIUM
Ruud Hesp en Jeroen Zoet. © ANP Sport

Vertrouwensbreuk met keeperstrainer Hesp drijft Zoet in handen FC Utrecht

AnalyseJeroen Zoet debuteert vrijdag voor FC Utrecht. De goalie is voor een half seizoen verhuurd door PSV, waar het functioneren van keeperstrainer Ruud Hesp opnieuw ter discussie kan worden gesteld.

Jeroen Zoet ziet zijn ploeg vrijdag opnieuw tegen PEC Zwolle spelen. Dit keer zit hij niet bij PSV op de bank, maar staat hij in het shirt van FC Utrecht onder de lat. De Eindhovense goalie is gisteren voor een half seizoen verhuurd aan de ambitieuze subtopper uit de Domstad. Zoet (29) is teleurgesteld over de gang van zaken bij PSV, maar beet de afgelopen weken - en ook gisteren - de lippen op elkaar. Hij streed voor zijn kansen en vond het niet netjes om in Eindhoven en tijdens het trainingskamp in Qatar met modder te gooien. Na een half leven bij PSV wil hij alleen het beste voor de club en positief terugkijken. Vanaf vandaag gaat de doelman er in Utrecht met frisse energie tegenaan.

  1. Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’
    PREMIUM
    Oud-spits Feyenoord

    Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’

    Hoe goed Róbert Bozeník (20) kan worden? Coach Dick Advocaat durft het nog niet te zeggen over de Slowaak. Voormalig Feyenoor­d-spits Stanislav Griga (9 goals in 43 duels van 1990 tot 1992) wél. Hij werkte bij zijn vorige club MSK Zilina als spitsentrainer bijna dagelijks samen met Bozeník, die de afgelopen twee wedstrijden matchwinner was bij Feyenoord. ,,Bozeník kan ver komen. Hij is jong en kent de druk al van het spelen in onze nationale ploeg.’’