Robin van Persie
Volledig scherm
Robin van Persie © BSR Agency

Van Persie bedankt voor testimonial bij Feyenoord

Robin van Persie heeft vriendelijk bedankt voor het aanbod van Feyenoord om een afscheidswedstrijd te spelen. De aanvoerder van de Rotterdammers neemt na dit seizoen afscheid van het profvoetbal en zegt vereerd te zijn dat Feyenoord dit hem heeft aangeboden.

,,Dat is geweldig en ik ben daar trots op”, vertelt Van Persie na afloop van het belangrijke duel met AZ (2-1 winst). De aanvaller, die trefzeker was tegen de Alkmaarders en daarmee de derde plek zo goed als veilig stelde voor de Rotterdammers noemt een testimonial ‘praktisch lastig'. Het zou namelijk betekenen dat de spits nog langer moet doortrainen om fit te zijn voor zo'n wedstrijd.

Van Persie neemt dus op 12 mei afscheid van het Feyenoord-publiek in het eredivisieduel met ADO Den Haag. Een week later zal de topscorer aller tijden bij Oranje zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau spelen: uit bij Fortuna Sittard.

  1. Podcast | ‘Nederlandse clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacrisis’

    Podcast | ‘Nederland­se clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacri­sis’

    Een nieuwe AD Voetbal Podcast, met daarin de vraag of de Nederlandse clubs uit de eredivisie zichzelf niet enorm in de voet geschoten hebben met de manier waarop ze zich opgesteld hebben aan het begin van de coronacrisis? Ook Dirk Kuyt, de Duitse trainers en het voortbestaan van alle bvo’s komt aan bod. Aan het woord: Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Daniël Dwarswaard en Etienne Verhoeff.