Volledig scherm
Bart van Hintum vertrekt na dit seizoen bij Heracles. © BSR Agency

Van Hintum na dit seizoen weg bij Heracles

Bart van Hintum vertrekt na dit seizoen uit Almelo. De club en de verdediger zijn er niet uitgekomen. De contracten van Alexander Merkel, Niels Leemhuis en Sebastian Jakubiak zijn verlengd.  

Heracles wilde graag verder met de 32-jarige Van Hintum, maar de speler zelf kiest na twee seizoenen toch een andere weg. „We vinden het jammer dat Bart vertrekt”, zegt Tim Gilissen, technisch manager van de club. „We zijn hem dankbaar voor de inzet. ” Van Hintum speelde 31 officiële wedstrijden voor Heracles. Hij raakte dit seizoen zijn basisplek kwijt aan de jonge Lennart Czyborra, maar de club wilde desondanks graag met de ervaren speler verder. 

Merkel

Zoals verwacht is de optie in het contract van Alexander Merkel (27) gelicht en loopt nu door tot 2020.  „Alexander heeft dit seizoen aangetoond kwaliteit en ervaring toe te voegen aan ons team”, vindt Gilissen. 
Sebastian Jakubiak (25) raakt dit seizoen geblesseerd aan een kruisband, maar de club wil de Duitse middenvelder toch nog een kans geven. Ook Niels Leemhuis (21) kampte met blessures en krijgt nog een seizoen om zich te laten zien. Eerder tekende Robin Pröpper al bij. 

Afscheid

Voor Tim van de Berg,  Zeki Erkilinc en Vincent Vermeij zit het tijdperk Heracles erop. Hun contracten worden niet verlengd. Eerder werd al bekend dat Wout Droste vertrekt. De club neemt zondag na de wedstrijd tegen Excelsior afscheid van de vertrekkende spelers.