Van Dijk: We willen als groep de eerste prijs pakken

VideoOranje kwam vanavond na dik een halfuur spelen op achterstand tegen Engeland, maar knokte zich in de halve finale van de Nations League na verlengingen terug tot 3-1. Volgens aanvoerder Virgil van Dijk bleef het Nederlands elftal ook na de benutte penalty van Marcus Rashford ‘goed voetballen’. 

,,In de rust hebben we gezegd: ‘probeer ze onder druk te zetten en dan komen die kansen wel’. We bleven geduldig en hebben goede mogelijkheden gecreëerd. Met vlagen hebben we ook uitstekend voetbal laten zien. Misschien hadden we de wedstrijd al voor de verlenging moeten beslissen. De kansen waren er”, zei Van Dijk bij de NOS. 

Poll

Wie wint de eerste editie van de Nations League?

  • Portugal (20%)
  • Nederland (80%)
27272 stemmen

Buiten de fout van Matthijs de Ligt, waardoor Engeland een penalty kreeg, stond het achterin ook goed vond Van Dijk. ,,Verdedigend stonden we ook ons mannetje, compact.” 

Zondag wacht Portugal in Porto. Van Dijk kijk er naar uit. ,,We willen ook als groep de eerste prijs pakken. Er zijn allerlei meningen over de Nations League, maar we kunnen wel een beker winnen. Zondag Portugal, een uitstekend team denk ik.”

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency