Volledig scherm
Virgil van Dijk. © Getty Images

Van Dijk in top 10 beste spelers FIFA 20

Met een rating van 90 gemiddeld meldt Virgil van Dijk zich in de top 10 van beste spelers in het voetbalspel FIFA 20. 

De aanvoerder van Oranje is de hoogst beoordeelde verdediger van het spel en heeft onder andere dezelfde rating als zijn teamgenoot Mohamed Salah bij Liverpool. In de top 10 plaatst Electronic Arts, de ontwikkelaar van het spel, Van Dijk als zevende. Hij heeft dezelfde rating als Marc-André ter Stegen (FC Barcelona) en Luka Modric (Real Madrid). 

De top 6 van beste spelers bestaat uit Jan Oblak, Kevin de Bruyne, Eden Hazard (allen 91 gemiddeld), Neymar (92), Cristiano Ronaldo (93) en Lionel Messi (94). Ten opzichte van de FIFA-editie van vorig jaar maakt Van Dijk een flinke sprong. De centrale verdediger had toen een ranking van 85 gemiddeld.

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.