Volledig scherm
Erik van der Ven blijft voorlopig eindverantwoordelijke bij FC Den Bosch. © BSR Agency

Van der Ven blijft voorlopig hoofdtrainer van FC Den Bosch

Erik van der Ven blijft voorlopig hoofdtrainer van FC Den Bosch. Hij krijgt opnieuw assistentie van Paul Beekmans en keeperstrainer John Vos. Van der Ven volgde eind april de ontslagen Wil Boessen op.

,,Het feit dat de KNVB nog steeds geen beslissing heeft genomen over de overname geeft onzekerheid op alle niveaus. Het nieuwe seizoen staat voor de deur en trainers en spelers moeten weten waar ze aan toe zijn. Daar komt bij dat wij heel tevreden zijn over hoe Erik, Paul en John het afgelopen seizoen hebben gedaan", zegt Bert Ruijsch, manager voetbalzaken van FC Den Bosch.

De club uit Brabant ging eind maart in beroep tegen de beslissing van de licentiecommissie van de KNVB, die geen goedkeuring gaf voor de overname van FC Den Bosch door zakenman Kakhi Jordania. De Georgiër zou met 99,9 procent van de aandelen grootaandeelhouder worden en de Brabantse club uit de eerste divisie van de nodige financiële impulsen voorzien.

De uitspraak in de beroepszaak laat mogelijk nog een maand op zich wachten. Woensdag maakte FC Den Bosch bekend dat de club bij de KNVB een niet sluitende begroting gaat indienen voor komend seizoen. Het is nog niet duidelijk of dat gevolgen heeft voor de club die afgelopen seizoen als vierde eindigde in de Eerste Divisie.