Volledig scherm
Giovanni van Bronckhorst. © Pim Ras Fotografie

Van Bronckhorst houdt regie in handen: ‘Het is goed zo’

VideoGiovanni van Bronckhorst heeft het geplande gesprek met de leiding van Feyenoord, half februari, niet afgewacht en stopt aan het einde van het seizoen zélf als hoofdtrainer van Feyenoord. Van Bronckhorst heeft technisch directeur Martin van Geel laten weten dat hij na vier seizoenen aan het roer in de Kuip toe is aan een nieuwe uitdaging als trainer.

Door Mikos Gouka

Van Geel laat vandaag op de website van de eigen club weten dat hij het besluit van zijn trainer respecteert en dat hij graag over drie weken met Van Bronckhorst was gaan praten over eventuele contractverlenging. Voor de leiding van Feyenoord is dit scenario echter het meest gunstige. De clubleiding had al pijn in de buik bij de gedachte dat het eventueel zou moeten zeggen dat Van Bronckhorst niet zou kunnen blijven in de Kuip. De directie had dat misschien nog wel gewild, maar de raad van commissarissen had dat moeten accorderen. Een boegbeeld, prijzenpakker en gentleman stuur je niet weg, die moet door de voordeur verdwijnen, zo wisten ze in de Kuip.

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van Feyenoord worden?

  • Dick Advocaat (12%)
  • Dirk Kuyt (17%)
  • Kevin Hofland (2%)
  • Phillip Cocu (6%)
  • Erwin Koeman (6%)
  • Henk Fraser (31%)
  • John van den Brom (10%)
  • Jean-Paul van Gastel (5%)
  • Maurice Steijn (8%)
  • Hein Vanhaezebrouck (4%)
54562 stemmen

Van Bronckhorst werd laatst voorgelegd of er sprake was van een situatie zoals bij ‘First Dates’, het datingprogramma op NPO 3 waarbij mensen die net voor het eerst met elkaar hebben gegeten voor de camera moeten vertellen of ze eventueel verder willen met elkaar. Wie het eerst zijn kaarten op tafel legt, loopt het risico op een keiharde afwijzing. De trainer haalde lachend zijn schouders op. ,,De relatie is goed, daar komen wij wel uit’’, zei hij in Marbella.

Tekst gaat verder onder de foto...

Volledig scherm
Giovanni van Bronckhorst en Dirk Kuyt. © ANP

Signalen

Steeds meer kwamen er signalen dat Van Bronckhorst het zelf wel voldoende vond na vier jaar bij zijn grote liefde. En op de achtergrond was het het kamp Van Bronckhorst ook zeker niet ontgaan dat de raad van commissarissen en dan met name commissaris Sjaak Troost bij de club eigenlijk niet meer geloofde in een nieuw contract.

Quote

Mijn gevoel zegt nu dat ik dat niet moet doen. Het is goed zo

Giovanni van Bronckhorst

,,Er is nog veel om dit seizoen voor te strijden. We moeten Europees voetbal veiligstellen, via de competitie of via het bekertoernooi. Daar heb ik zin in en kijk ik naar uit. Tegelijkertijd heb ik veel nagedacht of ik ná dit seizoen nog één of meerdere jaren hoofdtrainer van Feyenoord wil blijven. Het was een hele moeilijke beslissing, want Feyenoord zit in mijn hart. Echter, in mijn carrière heb ik altijd mijn gevoel gevolgd en mijn gevoel zegt nu dat ik dat niet moet doen. Het is goed zo’’, laat Van Bronckhorst op de website van de club weten.

Martin van Geel laat zoals vaker in zijn periode bij Feyenoord weten dat voor de opvolging van Van Bronckhorst zorgvuldigheid boven snelheid zal gaan. ,,Ongetwijfeld vliegen de namen van vermeende kandidaten ons vanaf morgen om de oren, maar wij zijn zo ver nog niet. We nemen echt de rust en de tijd om zorgvuldig af te wegen wat straks het beste voor Feyenoord is’’, aldus Van Geel.

Volledig scherm
Karim El Ahmadi en Giovanni van Bronckhorst. © Pim Ras Fotografie

Luister naar de nieuwe AD voetbal podcast, waarin presentator Hidde van Warmerdam en verslaggevers Daniël Dwarswaard, Mikos Gouka en Sjoerd Mossou vooruitblikken op de Klassieker.