Volledig scherm
Memphis Depay. © BSR Agency

‘Trotse’ jubilaris Depay: Ik wilde heel graag een stempel drukken

Met een doelpunt (0-3) en twee assists, bij de 0-2 van Ryan Babel en de 0-4 van Georginio Wijnaldum, vierde Memphis Depay zijn vijftigste interland voor het Nederlands elftal. ,,Natuurlijk wilde ik graag een stempel drukken", zei de jubilaris na het duel met Estland (0-4).

,,Het is toch wel een mijlpaal die ik heb bereikt. Ik ben daar erg trots op. Het ging best moeizaam. Maar uiteindelijk ben ik toch wel belangrijk geweest.”

,,In de eerste helft had ik het lastig", zei Depay die nu in vijftig interlands zeventien keer heeft gescoord. ,,Misschien wilde ik wel te graag. De ruimtes waren ook klein. Als spits moest ik diep blijven. Maar soms gaat het kriebelen en dan wil je de bal voelen. Dan wil je gaan zwerven. Het belangrijkste is dat we na Duitsland ook hier hebben gewonnen. Wij zijn er nog niet. Maar volgens mij zijn we aardig op weg.”

Bekijk hier de samenvatting van Estland-Nederland

Volledig scherm
(L-R) Sergei Zenjov of Estonia, Memphis Depay of Holland, nederland, holland, netherlands, oranje, the netherlands during Estonia - Holland NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency