Volledig scherm
Dusan Tadic krijgt bij zijn wissel een schouderklopje van trainer Erik ten Hag. © BSR Agency

Ten Hag: Zitten eigenlijk nog midden in de voorbereiding

Ajax wint eerste thuisduelErik ten Hag was een tevreden trainer na afloop van de eenvoudige zege van Ajax op FC Emmen (5-0). ,,Onze intenties worden steeds beter zichtbaar", zei hij.

,,We willen met veel dynamiek op de helft van de tegenstander spelen", zei Ten Hag. ,,Maar we zitten nu nog eigenlijk midden in onze voorbereiding. We moeten nog aan elkaar wennen en ook ik zoek nog naar de juiste koppels."

Ten Hag gaf Joël Veltman de voorkeur boven Perr Schuurs in het centrum van de defensie. ,,Joël deed het goed, hij mag ook niet meer weg bij ons", zei de coach die tevreden was over de invalbeurten van Quincy Promes en Klaas-Jan Huntelaar. Promes was bij twee doelpunten betrokken. Huntelaar liet met twee doelpunten zien waarom hij als invaller de voorkeur kreeg boven Kasper Dolberg.

,,Huntelaar was dinsdag tegen PAOK ook al goed", zei Ten Hag die uitkijkt naar de return van dinsdag tegen de Grieken. ,,We zullen dan weer beter moeten spelen dan tegen FC Emmen. Maar die wedstrijd moeten we winnen, die is te belangrijk."

Bekijk de reactie van Dusan Tadic na de winst op FC Emmen.

Mazraoui

Overigens viel Noussair Mazraoui, die vanavond rechtsback speelde, aan het begin van de tweede helft uit met een blessure aan zijn bilspier. Het is nog onzeker of hij tijdig zal zijn hersteld voor het duel van komende dinsdag met PAOK Saloniki.

,,We hopen dat we er op tijd bij waren. We moeten de komende uren even afwachten en hopen dat het meevalt”, stelde de coach die Mazraoui wisselde voor Serginho Dest.

Ajax speelde afgelopen dinsdag in Griekenland gelijk tegen PAOK (2-2). De winnaar over twee duels plaatst zich voor de play-offs van de voorronden van de Champions League.

Volledig scherm
Erik ten Hag zag Ajax met 5-0 winnen van FC Emmen. © BSR Agency