Erik ten Hag.
Volledig scherm
Erik ten Hag. © ANP

Ten Hag na topseizoen logische winnaar Rinus Michels Award

Na zijn zo succesvolle seizoen met Ajax kon er natuurlijk maar eentje de Rinus Michels Award winnen. Dat Erik ten Hag (Ajax) vanmiddag in Zwolle werd gekozen tot trainer van het jaar, was dan ook voor niemand een verrassing. 

Ook Mark van Bommel (PSV), John van den Brom (AZ), Adrie Koster (Willem II) en Maurice Steijn (VVV) waren genomineerd voor de prijs, die werd uitgereikt door Han Berger. Maar zelden zal de uitkomst van de verkiezing - een initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer - zo voorspelbaar zijn geweest als dit seizoen waarop Ten Hag zo zijn stempel drukte. Met vaak oogstrelend voetbal won Ajax de dubbel en maakte het indruk door de halve finales van de Champions League te halen.

,,Een eer, zeker ook door de naamgever‘’, sprak Ten Hag over zijn uitverkiezing. ,,Michels is de grondlegger van hoe er in Nederland wordt gevoetbald.‘’ 

Het was niet de enige award die Ajax vrijdag tijdens het Nederlands Trainerscongres in het stadion van PEC Zwolle in ontvangst mocht nemen. De Amsterdammers bleven PSV en Sparta voor en kregen ook de prijs voor de beste jeugdopleiding, een eer die bij de amateurs naar DVS ’33 uit Ermelo ging. 

Marino Pusic werd uigeroepen tot de beste trainer van de eerste divisie. Hij won de verkiezing van de genomineerden Willy Boessen (FC Den Bosch), Henk Fraser (Sparta), Mike Snoei (Telstar) en Klaas Wels (TOP Oss). Ajax, PSV en Sparta zijn als beste jeugdopleiding genomineerd.

Erik ten Hag met de kampioenschaal in Doetinchem.
Volledig scherm
Erik ten Hag met de kampioenschaal in Doetinchem. © BSR Agency
Marino Pusic viert het kampioenschap van FC Twente met een FC Twente-supporter.
Volledig scherm
Marino Pusic viert het kampioenschap van FC Twente met een FC Twente-supporter. © BSR Agency

Trainer van het jaar bij de amateurs werd Laurens Knippenborg van RKZVC. Hij kreeg de voorkeur boven zijn concurrenten Wim Bakering (vv Gomos), Richard Plug (Odin’59), Dogan Corneille (Excelsior Maassluis), Rogier Veenstra (v.v. Goes) en Pierre van den Eeden (Geldrop).