Tadic landskampioen én (gedeeld) topscorer: ‘Gaat mij om het team’

Dusan Tadic kwam aan het begin van dit seizoen naar Ajax om de Amsterdammers aan de landstitel te helpen. Dat lukte, nadat Ajax op bezoek bij De Graafschap met 4-1 won. Tadic scoorde zelf twee keer en werd daarmee mede-topscorer van de eredivisie. ,,Daar hecht ik niet zo veel waarde aan”, aldus Tadic bij Fox Sports. ,,Voor mij is het team het allerbelangrijkste.”

Tadic met de schaal.
Volledig scherm
Tadic met de schaal. © Pim Ras Fotiografie
Volledig scherm
© BSR Agency

Prijzen winnen, dat wilde Tadic bij Ajax doen. Met de KNVB-beker én het landskampioenschap is dat aardig gelukt in zijn eerste seizoen. Het is voor de 30-jarige Tadic zijn eerste kampioenschap uit zijn carrière. ,,Dat maakt het extra nice. Het is een heel goed gevoel”, aldus de Serviër over het binnenhalen van de titel. ,,We hebben het dit seizoen heel goed gedaan en ik ben trots om deel uit te maken van deze club en deze groep.”

Of Tadic ook volgend seizoen bij Ajax speelt? ,,In voetbal kun je dat nooit met honderd procent zekerheid zeggen”, blijft hij voorzichtig. ,,Ik heb hier een heel goede tijd en ik geniet van elk moment. Ajax is een geweldige club met een geweldige filosofie.”

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency