Dusan Tadic.
Volledig scherm
Dusan Tadic. © Getty Images

Tadic blijft tot 2026 bij Ajax

Nieuw contractDe toekomst van Dusan Tadic ligt in Amsterdam. De 30-jarige Serviër heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot 2026. Het is de bedoeling dat Tadic tot 2023 blijft voetballen en daarna wordt opgenomen in de staf.

Het huidige contract van de aanvaller liep nog tot 30 juni 2022. De nieuwe verbintenis is dus met één jaar verlengd, tot en met 30 juni 2023. Hij zal zich op sportcomplex De Toekomst ten minste tot medio 2026 gaan richten op het trainersvak, zo meldt Ajax. De exacte invulling daarvan wordt later bepaald.

Tadic kwam een jaar geleden over van Southampton. In zijn eerste jaar in Amsterdam had hij met 28 goals - een aantal waarmee hij samen met Luuk de Jong topscorer van de eredivisie werd - een groot aandeel in het veroveren van de landstitel. 

Tadic speelde tot nu toe 56 officiële wedstrijden voor Ajax waarin hij 36 keer scoorde. Hij begon zijn loopbaan bij Vojvodina Novi Sad. Die club verruilde hij in 2010 voor FC Groningen waarvoor hij twee seizoen speelde. Daarna kwam hij twee seizoenen uit voor FC Twente.