Ajax won vorig seizoen met 1-5 bij ADO Den Haag.
Volledig scherm
Ajax won vorig seizoen met 1-5 bij ADO Den Haag. © Ron Jenner Fotografie

Supporters Ajax ook dit seizoen niet welkom bij ADO Den Haag

Fans van Ajax zijn ook dit seizoen niet welkom in Den Haag voor de uitwedstrijd tegen ADO. De burgemeester van Den Haag en de Haagse eredivisieclub hebben dat verbod opnieuw bekrachtigd. ADO Den Haag speelt op 6 oktober tegen de regerend landskampioen in het eigen stadion.

“Burgemeester Pauline Krikke en ADO Den Haag delen het standpunt dat de al jarenlang bestaande gespannen verhouding tussen aanhangers van ADO Den Haag en aanhangers van Ajax een te groot risico op incidenten oplevert. ADO Den Haag zal dus geen uitsupporters toelaten tot het Cars Jeans Stadion”, meldt de gemeente.

Oud-burgemeester Wim Deetman van Den Haag stelde de maatregel in 2006 in, nadat hooligans van de club uit Amsterdam het supportershome van ADO hadden bestormd. Daarbij vielen gewonden. Ajax probeerde de afgelopen jaren vergeefs een einde te maken aan het verbod.

De supporters van ADO Den Haag gaan ook al jaren niet op bezoek bij Ajax. Ook voor de komende uitwedstrijd op 22 december in de Johan Cruijff ArenA zal ADO geen kaarten afnemen voor het uitvak.