Erik ten Hag met Matthijs de Ligt.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik ten Hag met Matthijs de Ligt. © BSR Agency

‘Straks in de bergen, dan zal ik genieten’

Interview Erik ten HagErik ten Hag viert zijn eerste volledige jaar als trainer van Ajax met de dubbel. Een gesprek over voldoening, revanche en de broosheid van succes.

Door Daniël Dwarswaard

Natuurlijk weet Erik ten Hag dat ze bestaan. Die aanstekelijke compilatiefilmpjes over het geweldige (Europese) seizoen van Ajax. Met bombastische muziek en lyrische commentaren. Sierd de Vos die het uitkraait na die rake kanonskogel van Lasse Schöne in Bernabeu tegen Real Madrid: so SCHONE wie heute. Een Engelse commentator die verliefd wordt op dit Ajax. ,,Vrienden sturen mij wel eens van die linkjes door. Daar klik ik wel eens op. Natuurlijk gaat het niet langs me heen. Maar het is niet zo dat ik het ga opzoeken ofzo. Weet je, als ik straks op vakantie tussen de bergen zit en ik kijk uit over die prachtige weidse omgeving zal ik nog eens door mijn telefoon scrollen. De stilte om me heen, die prachtige natuur, de zon die tussen de bergen opduikt. Een glas witbier voor mijn neus. Ja, dan zal ik ervan genieten.’’

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”