Volledig scherm
Maurice Steijn is bij PEC Zwolle in beeld als hoofdtrainer. © BSR Agency

Steijn is voor PEC topkandidaat om vertrekkende Stam op te volgen

Maurice Steijn is de grootste kanshebber om Jaap Stam op te volgen als trainer van PEC Zwolle. De clubleiding van de eredivisionist is bereid in de buidel te tasten voor de huidige oefenmeester van VVV.

De 45-jarige Steijn is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen in Venlo, waar hij tot medio 2021 onder contract staat. PEC is voornemens die doorlopende verbintenis af te kopen. ,,Daar zeg ik niks over. Wij gaan niet in op namen", antwoordde Gerard Nijkamp, gevraagd naar de toenadering tot Steijn, vorige week nog. Ook op de kandidatuur van een in het buitenland werkzame coach wenste de technisch directeur van PEC niet in te gaan. 

Oude bekenden

Van de twee overgebleven kandidaten heeft Steijn de beste papieren om de naar Feyenoord verkassende Jaap Stam op te volgen bij PEC. De Haagse oefenmeester staat zelf ook niet onwelwillend tegenover een overstap naar Zwolle, waar hij met Mike van Duinen, Lennart Thy, Stanley Elbers, Vito van Crooij en Clint Leemans met vijf oude bekenden herenigd zou worden. Hij werkte eerder met hen samen bij ADO of VVV. 

De zoektocht naar een nieuwe coach nadert dan ook zijn ontknoping. De directie verwacht deze volgende week, rond de laatste competitiewedstrijd tegen NAC op 15 mei, te hebben voltooid en aan het begin van de zomerstop de nieuwe trainer te kunnen presenteren. De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen gaat een maand later, medio juni 2019, van start in Wijthmen.