Stam ziet PEC Zwolle als ‘een prachtige uitdaging’

Jaap Stam heeft bij PEC Zwolle een contract voor anderhalf seizoen ondertekend, bleek vanmiddag tijdens de presentatie. De voormalig verdediger heeft zin in zijn nieuwe klus.

,,PEC Zwolle is een club naar mijn hart en het voelt dan ook goed om terug te zijn”, zo sprak Stam. ,,De club ben ik de afgelopen jaren blijven volgen en het is mooi om te zien wat voor groeispurt er is gemaakt. Ik zie het als een prachtige uitdaging om de komende anderhalf jaar tot een succes te maken, te beginnen met de tweede seizoenshelft waar we vanaf volgende week volle bak en met elkaar de schouders onder gaan zetten”, aldus de kersverse trainer.

Voordat Stam naar Engeland vertrok, was hij trainer van Jong Ajax. Bij de Amsterdams club speelde hij ook zijn laatste wedstrijden als prof. Hij kan bogen op een indrukwekkende carrière als voetballer. Stam speelde onder meer ook voor PSV, Manchester United, Lazio en AC Milan. Met PSV werd hij landskampioen en won de KNVB-beker. Bij Manchester United vierde hij zelf drie keer de titel in de Premier League. Ook won de ‘Rots uit Kampen’ met die club in 1999 de Champions League.

Onder Stam wil PEC Zwolle weer de weg omhoog vinden. Dit seizoen liep het totaal niet onder Van ‘t Schip en de clubleiding besloot hem na de bekernederlaag tegen AZ (5-0) te ontslaan. Zwolle is afgezakt naar de zestiende plaats in de competitie. Gert Peter de Gunst en Said Bakkati gaan aan de slag als assistent-trainers van Stam.

Lees hieronder terug hoe de nieuwe hoofdtrainer werd gepresenteerd.

Volledig scherm
Jaap Stam wordt gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle. © ANP
Volledig scherm
Jaap Stam wordt gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle. © ANP