Volledig scherm
Tim Coremans was op dreef tegen Feyenoord. © VI Images

Sparta beloont uitblinkende Coremans met nieuw contract

jaar langer op Het KasteelTim Coremans (28) heeft zijn aflopende contract bij Sparta met één seizoen verlengd. De doelman uit Etten-Leur maakt tot nu toe een uitstekende indruk in het nog prille eredivisieseizoen. De beloning liet niet lang op zich wachten.

Het contract van de goalie zou na het huidige seizoen aflopen, maar hij blijft nu tot medio 2021 op Het Kasteel. Afgelopen april, in de eindfase van het seizoen 2018-2019, raakte Sparta-keeper Roy Kortsmit geblesseerd. Coremans, op dat moment de tweede man, stond de rest van het seizoen onder de lat en deed dat zeer verdienstelijk. De Brabander is inmiddels de vaste eerste keeper.

Indruk maakte Coremans ook dit seizoen al. In de eerste competitiewedstrijd tegen Feyenoord (2-2) en op speelronde twee (4-1 zege op VVV-Venlo) liet de sluitpost zich gelden. ,,Tim heeft in de afgelopen maanden veel indruk gemaakt”, zegt technisch directeur Henk van Stee. ,,Hierop zijn we met elkaar in gesprek gegaan over de toekomst en zowel Tim als Sparta gaven hier aan graag langer met elkaar door te gaan.”