Brandley Kuwas (l) duelleert met Arouca-speler Zequinha. Voor Heracles zat het Europese avontuur er in 2016 al na twee duels weer op.
Volledig scherm
Brandley Kuwas (l) duelleert met Arouca-speler Zequinha. Voor Heracles zat het Europese avontuur er in 2016 al na twee duels weer op. © anp

Slechts één keer haalde winnaar play-offs de poulefase van de Europa League

Het halen van de play-offs voor Europees voetbal is prachtig. Het spelen ervan vaak een gemengd genoegen. Het winnen loopt meestal uit op een drama. Het verpest de voorbereiding op je nieuwe seizoen en de kans dat je de groepsfase van de Europa League haalt, is marginaal. In de afgelopen tien jaar slaagde alleen FC Utrecht daarin.

  1. Uitzinnige Romeinen vieren Conference League-zege, spelers tonen beker aan fans

    Uitzinnige Romeinen vieren Conference Lea­gue-ze­ge, spelers tonen beker aan fans

    De voetballers van AS Roma hebben enkele uren na het winnen van de Conference League de beker laten zien aan de supporters die zich hadden verzameld bij het trainingscomplex in de Italiaanse hoofdstad. Trainer José Mourinho en zijn spelers stapten na de gewonnen finale in Tirana tegen Feyenoord (1-0) direct het vliegtuig in. De Romeinen arriveerden rond 04.30 uur op vliegveld Fiumicino en reden daarna in een bus naar het trainingscomplex.