Sergiño Dest.
Volledig scherm
PREMIUM
Sergiño Dest. © BSR Agency

Sergiño Dest zet seizoen in achtbaan voort: volop belangstelling van Bayern

VideoNiet Onana, Ziyech of Van de Beek, maar Sergiño Dest (19) wordt mogelijk de eerste Ajacied met een toptransfer in de zomer. De Amerikaan staat volop in de belangstelling van Bayern München.

Door Freek Jansen

Of het zijn beste wedstrijd van het seizoen was? Sergiño Dest herhaal­de direct na het thuisduel van Ajax met PSV de vraag. En gaf zelf het antwoord. ,,Het ging wel lekker, maar Lille-thuis voor de Champions League was denk ik wel mijn beste optreden.’’ De eerste groepswedstrijd in de Champions League, van half september, en het laatste competitieduel van Ajax, vorige week zondag, geven het komeetachtige seizoen van Dest goed weer. De overeenkomsten: er zaten mensen van Bayern München op de tribune en de jongeling etaleerde zich met de bal vol drive, techniek en zelfvertrouwen.

  1. Ricksen-biograaf komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’
    PREMIUM
    Video

    Rick­sen-biograaf komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’

    Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.