Schenk ranja in plaats van bier en laat kinderen ons voetbal redden

Alles beter dan die lege tribunes zoals in de Bundesliga, vindt columnist Sjoerd Mossou. Daarom oppert hij om stadions te vullen met kinderen tot en met 12 jaar, om zo die zielloze echo’s in de verte en die oneindige zeeën van lege stoeltjes tegen te gaan.

Wouter Gudde, directeur van FC Gro­ningen, opperde het een paar dagen geleden al. Bij een paar andere clubs kwam het intern ook al ter tafel, sportmarketeer Bob van Oosterhout pleitte eerder al voor het plan en in een speciale werkgroep van de KNVB was het onderdeel van een brainstorm. Daar bleef het vooralsnog bij, wat jammer is, want goede ideeën moet je niet te lang in de zon laten liggen. Daar drogen ze van uit.

Simpel: vul onze stadions vanaf 1 september met kinderen tot en met 12 jaar. Richt je primair op de basisschoolgroepen 6, 7 en 8: die zouden het met maximaal één leraar op de pakweg tien kinderen af moeten kunnen (kinderen die nu in groep 8 zitten, en volgend jaar in de brugklas, krijgen dispensatie, want die moeten hun schoolkamp en hun musical ook al missen dit jaar).

  1. Ricksen-biograaf komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’
    PREMIUM
    Video

    Rick­sen-biograaf komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’

    Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.