Scheidsrechter spoorloos bij oefenduel Ajax, l'Ami moet vlaggen zonder vlag

videoAjax en Lyngby stonden om 13.00 uur vol goede moed klaar voor de aftrap van het onderlinge oefenduel in het zonovergoten Albufeira. Er was echter één probleempje: er was geen scheidsrechter.

Oorspronkelijk stond Cristiano Pires op het formulier om de fluit te hanteren, maar hij werd weggeroepen door de Portugese bond. En dus moest er met man en macht gezocht worden naar een nieuwe scheidsrechter. 

Inmiddels is er iemand gevonden die het oefenduel in goede banen zal proberen te leiden. Om 13.45 uur wordt er alsnog afgetrapt. Met bovendien een opvallende assistent-scheidsrechter: Carlo l'Ami, keeperstrainer van Ajax.

Update: Carlo l'Ami kan lekker gaan zitten. Ook de assistent-scheidsrechters zijn inmiddels gearriveerd. Het oefenduel tussen Ajax en Lyngby staat nu gewoon onder leiding van drie neutrale mannen.

Volledig scherm
Ajax-coach Erik ten Hag toont hier aan ook uitstekend de fluit te kunnen hanteren/ © Pro shots
 1. Dost: Moe van beeld dat ik er in Oranje ‘geen hol van kan’
  PREMIUM

  Dost: Moe van beeld dat ik er in Oranje ‘geen hol van kan’

  Bas Dost is één van de spelers die hopen op een kans onder de nieuwe bondscoach. De topscorer van Sporting Lissabon is duidelijk over zijn relatie met Oranje. ,,Ik ben hierheen gekomen met het idee dat ik verdomme wil laten zien wat ik waard ben. Ik word moe van het verhaal dat je in Portugal zo veel scoort, maar er geen hol van kan in Oranje. Want dat is toch de conclusie als je daar niet scoort en ook weinig speelt.’’

poll

Wie moet de nieuwe aanvoerder van Oranje worden?

Wie moet de nieuwe aanvoerder van Oranje worden?

 • Virgil van Dijk (49%)
 • Kevin Strootman (14%)
 • Georginio Wijnaldum (6%)
 • Stefan de Vrij (14%)
 • Daley Blind (8%)
 • Iemand anders (8%)
457 stemmen