Robbin Ruiter stopt een penalty namens Sunderland.
Volledig scherm
Robbin Ruiter stopt een penalty namens Sunderland. © Sunderland

Ruiter mikt op buitenland en niet op Sparta

Robbin Ruiter, die onlangs geen nieuw contract kreeg bij Sunderland, hoopt zijn carrière te vervolgen in het buitenland. De vroegere doelman van FC Volendam en FC Utrecht is in beeld bij verschillende clubs in Nederland.

Een van de clubs die in Ruiter een interessante versterking zien, is Sparta. De Rotterdamse club, gepromoveerd naar de eredivisie, heeft belangstelling voor de transfervrije sluitpost. De Spangenaren hebben die interesse ook kenbaar gemaakt aan de Amsterdammer. Laatstgenoemde geeft evenwel aan dat het zijn voorkeur heeft om in het buitenland te blijven keepen.

Michael Verrips in actie voor KV Mechelen.
Volledig scherm
Michael Verrips in actie voor KV Mechelen. © BELGA

Sinds 2017 staat hij onder contract bij het Engelse Sunderland, waar hij het laatste seizoen een bijrol vervulde. Ook Michael Verrips is in beeld bij Sparta. De doelman heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij KV Mechelen. De Belgische club promoveerde naar de hoogste klasse, maar wordt vermoedelijk teruggezet naar een lager niveau. Dit in verband met een matchfixingzaak uit het verleden.

Verrips werd vorige zomer nog voor een stevige transfersom verkocht door Sparta aan Mechelen. De goalie kwam ook uit voor FC Twente en MVV, dat hem huurde van de Rotterdamse club. In Spangen is na dit seizoen geen ruimte meer voor Roy Kortsmit, aanvankelijk de eerste keus op Het Kasteel. Met zijn vervanger Tim Coremans tussen de palen dwongen de rood/witten ten koste van De Graafschap promotie naar de eredivisie af. Sparta legde vandaag al wel Bryan Smeets (TOP Oss) voor twee seizoenen vast.