Volledig scherm
© BSR Agency

Roosendaler Robert Molenaar nieuwe trainer Almere City FC

Robert Molenaar gaat komend seizoen aan de slag bij Almere City FC. De 50-jarige trainer uit Roosendaal tekent een contract voor twee jaar. 

Dat maakte de club uit de Keuken Kampioen Divisie dinsdagochtend bekend. 

De Roosendaler begon zijn loopbaan als speler bij FC Volendam. Daarna speelde Molenaar jarenlang in Engeland, voor Leeds United en Bradford City. In 2003 keerde hij terug naar Nederland, om nog vier seizoenen bij RBC Roosendaal te spelen. Daarna was Molenaar assistent-trainer bij Excelsior en NEC.

Halsteren

In het seizoen 2014/2015 stond hij bij zondaghoofdklasser RKSV Halsteren voor het eerst op eigen benen. Zijn debuut als hoofdcoach in het betaald voetbal maakte hij bij FC Volendam. De laatste twee seizoenen werkte Molenaar bij Roda JC. 

De komst van Molenaar bij Almere City komt op dezelfde dag als het vertrek van Robert Maaskant, technisch directeur van de club. Maaskant (50) wordt dinsdag gepresenteerd als de nieuwe trainer van VVV. 

Almere City haalde vorig seizoen de play-offs voor promotie naar de eredivisie, maar sneuvelde in de eerste ronde tegen SC Cambuur.