Volledig scherm
PREMIUM
Richard Jensen juicht na zijn 1-0 namens Roda JC tegen TOP OSS. De club uit Limburg won gisteren met 2-1 en is daarmee van de laatste plek af in de Keuken Kampioen Divisie. © Marcel van Hoorn

Roda JC in de ban van dubieuze Mexicaan: ‘We hopen op een nieuwe Nol Hendriks’

ReportageRoda JC was ooit een gevreesde subtopper, Nederland vertegenwoordigend in Europa. En kijk nu: een bestuurlijke én sportieve chaos in Zuid-Limburg. Een reportage.

Door Daniël Dwarswaard

Gemeentelijk Sportpark Kaalheide ligt er troosteloos bij deze zondagmiddag. Er groeit onkruid tussen de stenen van een vervallen tribune. De plek waar Roda JC in de jaren negentig topclubs de stuipen op het lijf joeg, is nu de thuisbasis van de jeugd van Roda. Een kleine drie kilometer verderop is het Parkstad Limburg Stadion akelig leeg. Van de 20.000 stoeltjes zijn er zo’n 3.000 bezet. Al houdt de club zelf liever het ietwat optimistische aantal van 5.049 aan. Roda JC bungelt onderaan de Keuken Kampioen Divisie, ook na de 2-1 zege op TOP Oss van gistermiddag. De eerste overwinning van het seizoen.

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.